Γυάλινη παραλία – Όταν η φύση αναλαμβάνει ρόλο.

18 Σεπτ.

Η μητέρα φύση έχει την ικανότητα να «διορθώνει» τις βρομιές μας, όταν την αφήσουμε να πάρει τον έλεγχο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Φορτ Μπράγκ της Καλιφόρνιας, όπου οι δυνάμεις της φύσης πήραν έναν σωρό από απορρίμματα και τα μετέτρεψαν σε κάτι μοναδικό: Την γυάλινη παραλία (Glass Beach), στο βόρειο Mendocino, η οποία απέκτησε αυτό το όνομα λόγο των τόνων από κομμάτια γυαλιού που έχουν αντικαταστήσει την άμμο της παραλίας.
Από το 1950 ως το 1967, το έδαφος που είναι τώρα η γυάλινη παραλία, ήταν στην κυριότητα μια επιχείρησης ξυλείας, αλλά χρησιμοποιήθηκε, ανεπίσημα, ως χωματερή από τους κατοίκους. Κάτι που φαίνεται ότι ήταν αποδεκτό πριν από 50-60 χρόνια και έτσι η περιοχή γέμισε με οικιακά απόβλητα, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και με αυτοκίνητα. Αν και έγιναν διάφορες προσπάθειες καθαρισμού της παραλίας κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, η παραλία δεν ξαναβρήκε την αρχική της μορφή. Αντίθετα, τα κομμάτια από τα σπασμένα γυαλιά, λόγο της τριβής και της διάβρωσης από την αλμύρα, άλλαξαν για πάντα την εμφάνισή της.
Η περιοχή αγοράστηκε τελικά από το κράτος το 2003 για 2.48 εκατομμύρια δολάρια και μετατράπηκε σε έναν τουριστικό προορισμό, στον οποίο όμως απαγορεύεται στους επισκέπτες να πάρουν κομμάτια γυαλιού από την παραλία, σαν αναμνηστικά.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παραλία, αλλά και για την γύρω περιοχή, κάνοντας κλικ εδώ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: