Πόσες χημικές ουσίες υπάρχουν στον κόσμο?

10 Σεπτ.

Όσο απίστευτο και εάν σας ακούγετε το νούμερο, ο άνθρωπος έχει βρει και έχει ανακαλύψει 50 εκατομμύρια(!) διαφορετικές χημικές ουσίες στην Γη, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.Όλα αυτά, σύμφωνα με την βάση των δεδομένων που τηρούνται από το «American Chemical Society». Η μεγαλύτερη ανάπτυξη της παγκόσμιας χημικής βιομηχανίας, συνέβη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπως δήλωσε ο Δρ. Hideaki Chihara, χημικός και πρώην πρόεδρος της «Japan Association for International Chemical Information».
«Μια νέα ουσία, είτε απομονώνεται είτε συνθέτεται κάθε 2,6 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, μέρα και νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η ποσότητα των νέων χημικών προϊόντων τα οποία παράγονται ή απομονώνονται είναι εκπληκτική. Χρειάστηκαν 33 χρόνια για να ανακαλυφθούν τα πρώτα 10 εκατομμύρια των χημικών ουσιών και μόνο εννέα μήνες για τα τελευταία 10 εκατομμύρια στη βάση δεδομένων. Εν μέρει, η αύξηση αυτή οφείλεται στην καλύτερη παρακολούθηση των εξελίξεων από την American Chemical Society, αλλά υπάρχουν και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο πλέον, που επίσης παράγουν ένα τεράστιο αριθμό χημικών.

Ενώ η Chemical Abstracts Service Registry είναι η πιο ολοκληρωμένη λίστα γύρω από τις χημικές ουσίες, υπάρχουν αναμφισβήτητα, χημικές ουσίες σε «ιδιωτικό» επίπεδο, οι οποίες σίγουρα ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα περισσότερο.

πηγή : [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: