Συλλέγοντας την ηλιακή ενέργεια από το διάστημα.

2 Σεπτ.

Η Mitsubishi Electric Corp., ένας από τους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ παγκοσμίως, αποφάσισε να συμμετάσχει στο εγχείρημα κόστους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ιαπωνίας για κατασκευή μιας τεράστιας φάρμας συλλογής ηλιακής ενέργειας, η οποία έχει χρονοδιάγραμμα τριών δεκαετιών.
Η Ιαπωνία έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται επάνω σε αυτόν τον σκοπό, αναπτύσσοντας την τεχνολογία για την ηλιακή φάρμα ισχύος 1 GW, η οποία θα αποτελείται από ηλιακά πάνελ συνολικής έκτασης 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων βρισκόμενα σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης. Η ενέργεια αυτή θα είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 294.000 μεσαία νοικοκυριά του Τόκιο.
Πριν ξεκινήσει η κατασκευή του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, η JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) θα εκτοξεύσει έναν μικρό δορυφόρο με ηλιακά πάνελ μέσα στο 2015 με σκοπό να γίνει δοκιμαστική εκπομπή δέσμης ενέργειας από το διάστημα στην γη. Παράλληλα, το ISAS (Institute of Space and Astronautical Science), ένα παράρτημα της JAXA, σχεδίασε ένα μοντέλο του SPS200, ενός δοκιμαστικού δορυφόρου με ηλιακά πάνελ ισχύος 10 megawatt. Επιπλέον το ISAS εργάζεται πάνω σε έναν πειραματικό δορυφόρο που θα παρέχει ασύρματη ενέργεια ισχύος αρκετών εκατοντάδων κιλοβάτ.

Πηγή: [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: