Μάσκα Mikey Mouse για προστασία από χημικό πόλεμο

20 Ιολ.

Στις σκοτεινές μέρες στις αρχές του 1942, η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε ότι ήταν άμεση ανάγκη να προστατεύσει τον πληθυσμό της χώρας και ειδικά τα παιδιά, από πιθανές επιθέσεις με χημικά αέρια. Παρόλα αυτά όμως καμία από τις υπάρχουσες μάσκες δεν ήταν κατάλληλες για τα παιδιά.Στις 7 Ιανουαρίου του 1942, έναν μήνα μετά από την επίθεση στο Pearl Harbor, ο T.W. Smith, ιδιοκτήτης της «Sun Rubber Company», μιας εταιρείας παραγωγής λαστιχένιων ειδών και ο σχεδιαστής Dietrich Rempel, με την έγκριση της Walt Disney, δημιούργησαν μια προστατευτική μάσκα για παιδιά.
Η μάσκα σχεδιάστηκε έτσι ώστε τα παιδιά να την φορούσαν ως μέρος ενός παιχνιδιού. Αυτό θα μείωνε το φόβο τους και ενδεχομένως, θα βελτίωνε και τον χρόνο που χρειάζονταν για να την φορέσουν και ως εκ τούτου, θα αύξανε τις πιθανότητες επιβίωσής τους.
Πολύ λίγες μάσκες του Mikey Mouse έχουν επιζήσει έως σήμερα. Το μουσείο του Αμερικανικού στρατού στο McClellan της Αλαμπάμας, έχει ένα από τα πρώτα χειροποίητα πρωτότυπα και η Walt Disney ένα αντίγραφο χωρίς τα αυτιά και τους προστατευτικούς φακούς για τα μάτια.

πηγή : [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: