Οι Aμερικανοί τηρούν την υπόσχεση τους και "αποχωρούν" από το Ιράκ.

30 Ιον.

Την ίδια μέρα (30/Ιουνίου 2009), εντελώς συμπτωματικά γίνεται μια συνάντηση στην Βαγδάτη για να δημοπρατηθούν κάποιες από τις καλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας σε εταιρίες όπως η ExxonMobil, η Chevron και η British Petroleum.
Τα συμβόλαια διευκολύνουν την πρώτη μεγάλης κλίμακας εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας από τις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές από τότε που το Ιράκ εθνικοποίησε τις πετρελαιοπηγές, το 1972. Πάνω από έξι είναι οι περιοχές που προσφέρονται για εκμετάλλευση, διάρκειας 20 ετών. Περιοχές που μπορούν να δώσουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια βαρέλια εύκολου και κυρίως φθηνού πετρελαίου.
Όπως άλλωστε δήλωσε στους New York Times την περασμένη εβδομάδα ο Larry Goldstein του ιδρύματος ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ, «Το να ρωτάει κανείς γιατί οι πετρελαϊκές εταιρίες ενδιαφέρονται για το Ιράκ, είναι σαν να ρωτάει γιατί οι ληστές ενδιαφέρονται για τις τράπεζες – γιατί εκεί βρίσκεται το χρήμα».
Ας τα αφήσουμε όμως αυτές τις λεπτομέρειες και ας χαρούμε τη φωτογραφία με τους πανηγυρισμούς των ιρακινών αστυνομικών. Άντε… όνειρα γλυκά και απονήρευτα…

Πηγή: [link1] [link2]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: