Πλυντήριο που πλένει τα ρούχα με 1 μόνο ποτήρι νερό.

23 Ιον.

Χρησιμοποιεί λιγότερο από το 10% του νερού που θέλουν τα συμβατικά πλυντήρια και 30% λιγότερο ρεύμα, αντικαθιστώντας το νερό που λείπει με χιλιάδες μικροσκοπικά πλαστικά σφαιρίδια που ελκύουν και απορροφούν την βρωμιά σε συνθήκες υγρασίας. Το νερό χρειάζεται για να υγράνει τα ρούχα, να διασπάσει τους λεκέδες και να δημιουργήσει έναν υδρατμό που θα επιτρέψει τα σφαιρίδια να αναλάβουν δράση. Όταν τελειώσει ο κύκλος αυτός, τα σφαιρίδια διοχετεύονται μέσω ενός δικτύου στον κύλινδρο του πλυντηρίου και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πάνω από εκατό φορές.
Η Xeros, η εταιρία πίσω από την τεχνολογία, θα ξεκινήσει να πουλάει το πλυντήριο σε εμπορικούς πελάτες όπως ξενοδοχεία και στεγνοκαθαριστήρια πριν προωθήσει την τεχνολογία για οικιακή χρήση. Προς το παρόν έχει υπογράψει συμφωνία με την αλυσίδα GreenEarth Cleaning για να προωθήσει την τεχνολογία στην Βόρειο Αμερική.
Εφευρέτης είναι ο καθηγητής Stephen Burkinshaw του πανεπιστημίου του Leeds και η χρηματοδότηση της έρευνας έγινε από την IP Group.

Πηγή: [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: