Εκπαίδευση μαθητών στην ανακάλυψη τρομοκρατών.

10 Ιον.

Κάθε έτος για τα τελευταία 16 χρόνια, η αστυνομία του Lancashire οργανώνει ενημερωτικές παρουσιάσεις για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής και τους ενημερώνει για θέματα ασφάλειας, όπως το πως να σώνουν κάποιον από πνιγμό, πως να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν μια πυρκαγιά, τους κινδύνους από την επαφή με άγνωστα άτομα και πως να αποφεύγουν τις κακοτοπιές στο internet. Μέχρι εδώ καλά? Σίγουρα ναι θα μου πείτε.
Φέτος όμως στην ενημερωτική ατζέντα προστέθηκε ακόμη ένα θέμα. Η τρομοκρατία. Έτσι, πάνω από 2.000 μαθητές των 10 και 11 ετών θα μάθουν φέτος ότι πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία και τους γονείς τους ή τους καθηγητές, αν ακούσουν τον οποιονδήποτε να εκφράζει εξτρεμιστικές απόψεις. Στο βίντεο που θα προβληθεί στους μαθητές, ένα κινούμενο σχέδιο με την μορφή ενός συμπαθητικού λιονταριού, θα εξηγεί ότι οι τρομοκράτες μπορεί να μοιάζουν με οποιονδήποτε. Το μήνυμα εμπλουτίζεται με την ιστορία του Guy Fawkes (βλ. Συνωμοσία της πυρίτιδας), o οποίος παρουσιάζεται να λέει ότι οι πεποιθήσεις του ξεκίνησαν να σχηματίζονται όταν ήταν ακόμη μαθητής στο York.
Ειλικρινά πιστεύω ότι η Μ. Βρετανία ακολουθεί ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για την χώρα με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους και την χώρα στην οποία η ιδιωτική ζωή των κατοίκων έχει παραβιαστεί περισσότερο από οποιοδήποτε κράτος του κόσμου. Αλλά αυτό το τελευταίο ειλικρινά με ανυσηχεί περισσότερο απ’ όλα γιατί μου θυμίζει κάτι από ναζιστική νεολαία. Ελπίζω βέβαια να είμαι απλά υπερβολικός και να μην είναι έτσι.

Πηγή: [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: