Θυμάστε το Chernobyl ?

5 Ιον.

Αλήθεια, τι γίνεται σήμερα στο σημείο της καταστροφής? Έχω δει οπτικό υλικό που δείχνει το πόσο καταπληκτική δουλειά έχει κάνει η φύση μετά την αποχώρηση των ανθρώπων από την ζώνη γύρω από την περιοχή που θεωρήθηκε ακατάλληλη για διαμονή. Βέβαια, έχω δει και την ζημιά που έχει προκαλέσει η ραδιενέργεια στα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το ατύχημα και πιστέψτε με, δεν άντεξα να το δω μέχρι το τέλος.
Σήμερα πέτυχα δυο τελευταία νέα σχετικά με το Chernobyl. Το πρώτο έχει να κάνει με τεράστια γατόψαρα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα ποτάμια της περιοχής.
Είναι δε τόσο εντυπωσιακά, που ενσωματώθηκαν στην ξενάγηση που προσφέρουν διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία στους τουρίστες (ναι, υπάρχουν αρκετά ηλίθιοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τουρισμό στην περιοχή για αναζήτηση καινούργιων συγκινήσεων… και εγκεφαλικών όγκων…).
Έχει αναφερθεί ότι φτάνουν τα 3-4 μέτρα μήκος. Όπως φημολογείται, η λάσπη που βρίσκεται στον βυθό των ποταμών είναι ακόμη ραδιενεργή, κάτι που πιθανολογούν ότι ευθύνεται για το τεράστιο μέγεθος των ψαριών.
Το δεύτερο νέο αφορά την σαρκοφάγο που είχε χτιστεί βιαστικά γύρω από τον αντιδραστήρα και η οποία ως γνωστόν παρουσιάζει διαρροές με το πέρασμα του χρόνου.
Φημολογείται ότι πρόκειται να κατασκευαστεί ένας γιγαντιαίος θόλος πάνω από την ήδη υπάρχουσα σαρκοφάγο. Ο θόλος, ύψους 108 μέτρων και βάρους 20.000 τόνων, θα φτιαχτεί σε απόσταση από τον αντιδραστήρα για να μην κινδυνεύσουν οι εργάτες που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή του και στην συνέχεια θα μετακινηθεί στο επιθυμητό σημείο επάνω σε ράγες.

Πηγή: [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: