Ένα πλεκτό χωριό!

22 Μάι.

Μια μικρή ομάδα από χαριτωμένες κυρίες έχουν καταφέρει να αντιγράψουν ολόκληρο το χωριό τους, πλέκοντας το κάθε κτήριο και οίκημα.
Στο χωριό Mersham, στο Κεντ, που αριθμεί 1.022 κατοίκους, ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια μια μικρή ομάδα γυναικών να πλέκει ένα-ένα τα σπίτι του χωριού. Τελικά κατέληξαν να έχουν φτιάξει πάνω από 60 κατασκευές, που περιέχουν τα πάντα. Τα σπίτια, τους φράχτες, τις υπαίθριες τουαλέτες, τις δεξαμενές αερίου, τα αυτοκίνητα, ακόμη και ένα κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο.

Όλα άρχισε το 1986 με ένα άρθρο στο «Woman’s Weekly» και μια μικρή ομάδα γυναικών από το Mersham Afternoon Club που είχαν πολύ ελεύθερο χρόνο και αρκετές μπάλες από μαλλί.

Ο κύριος Ron Stead, φωτογράφιζε για εβδομάδες όλα τα κτήρια του χωριού και στην συνέχεια έφτιαξε τους χάρτινους σκελετούς που θα ντύνονταν με τα πλεκτά, προσέχοντας να διατηρήσει σωστές τις αναλογίες.
Στο πλεκτό χωριό, συνεχίζονται να γίνονται προσθήκες και «επιδιορθώσεις και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όλα τα κομμάτια στο κλειστό γυμναστήριο του χωριού για να θαυμάσουν ολοκληρωμένη την δουλειά τους, αλλά και για να το παρουσιάσουν σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.
πηγή : [link]
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: