Τηλεπαθητικοί στρατιώτες για τον Αμερικανικό στρατό.

15 Μάι.

Ξεχάστε τους ασυρμάτους και τα φημολογούμενα PDAs για τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης. Όταν οι στρατιώτες του μέλλοντος θέλουν να επικοινωνήσουν, θα διαβάζουν ο ένας το μυαλό του άλλου.
Αυτή τουλάχιστον είναι η ελπίδα των ερευνητών του πενταγώνου στον τομέα ανάπτυξης με την ονομασία Darpa. Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας για το νέο οικονομικό έτος περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια δολάρια για την έναρξη ενός προγράμματος με την ονομασία «Silent Talk». Ο στόχος είναι να «επιτρέψει την επικοινωνία στο πεδίο της μάχης χωρίς την χρήση φωνητικής ομιλίας μέσω της ανάλυσης των νευρικών σημάτων». Αυτό αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων 4 εκατομμυρίων που ο στρατός έδωσε τον περασμένο χρόνο στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια για να ερευνήσουν την δυνατότητα για τηλεπάθεια με διαμεσολάβηση υπολογιστή (computer-mediated telepathy).
Πριν γίνει φωνητική, η ομιλία υφίσταται ως λέξεις με μορφή συγκεκριμένων νευρικών σημάτων στο μυαλό. Η Darpa θέλει να αναπτύξει την τεχνολογία που θα ανιχνεύει αυτά τα σήματα, θα τα αναλύει και θα εκπέμπει την εντολή στον συνομιλητή. Για το σκοπό αυτό σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροεγκεφαλογράφο για να διαβάσουν τα εγκεφαλικά κύματα. Είναι μια τεχνική την οποία επίσης δοκιμάζουν σε ένα άλλο ερευνητικό έργο, που σκοπό έχει να κατασκευαστούν κιάλια με την δυνατότητα να διαβάζουν τη σκέψη και να ενημερώνουν τους στρατιώτες για απειλές, γρηγορότερα απ’ ότι μπορεί να τις επεξεργαστεί η συνειδητή σκέψη.
Το ερευνητικό αυτό σχέδιο έχει τρεις βασικούς στόχους, σύμφωνα με την Darpa. Πρώτον, να χαρτογραφηθούν τα μοτίβα ηλεκτρικών κυμάτων του εγκεφάλου ενός ατόμου σε σχέση με μεμονωμένες λέξεις. Δεύτερον, να βρεθεί αν αυτά τα μοτίβα είναι γενικευμένα – αν δηλαδή όλοι έχουν παρόμοια μοτίβα. Τρίτον, «κατασκευή ενός πρωτότυπου για το πεδίο της μάχης που θα αποκωδικοποιεί τα σήματα και θα τα μεταδίδει σε περιορισμένη απόσταση».
(Εγώ θα πρόσθετα και ένα τέταρτο που επειδή είναι ντροπαλοί δεν μας το λένε. Την εφαρμογή του παντού, αρχικά με την αιτιολογία του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στη συνέχεια για την πρόληψη ενδεχόμενων εγκληματικών πράξεων και τέλος για να ξέρουν πιο προϊόν θα διαλέξουμε από τα ράφια των σουπερ-μάρκετ. Εφιαλτικό μεν σίγουρο δε…)

Πηγή: [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: