Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τα προϊόντα από το κυνήγι της φώκιας.

7 Μάι.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την έναρξη της επόμενης περιόδου κυνηγιού τον επόμενο χρόνο. Η Arlene McCarthy, προεδρεύων της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα εσωτερικών αγορών και προστασίας των καταναλωτών, συνέταξε το προσχέδιο της απαγόρευσης και το χαιρέτησε ως «μια νίκη της δύναμης του λαού».
«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση αισθάνονται αποτροπιασμό από τον αδυσώπητο ραβδισμό μέχρι θανάτου της φώκιας. Αυτός ο νόμος εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή αγορά για αυτά τα προϊόντα και θα βάλει ένα τέλος στην σφαγή εκατοντάδων και χιλιάδων ζώων κάθε χρόνο».
Οργανώσεις για την προστασία των ζώων δήλωσαν ότι η απαγόρευση αυτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση προαναγγέλλει τον θάνατο της εμπορικής εκμετάλλευσης του κυνηγιού της φώκιας, καθώς οι Ευρωπαϊκές αγορές απορροφούσαν το 25% των προϊόντων.
Ωστόσο στην ιστορία αυτή υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή των παραδοσιακών κυνηγών φώκιας Inuit, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα καταστραφεί η οικονομική βιωσιμότιτα αυτών των ευαίσθητων Αρκτικών κοινοτήτων. «Δεν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των Inuit να κερδίζουν τα προς το ζην από την πώληση των προϊόντων τους», δήλωσε ο Aaju Peter, δικηγόρος και ακτιβιστής των δικαιωμάτων των Inuit από τον Βόρειο Καναδά.
«Είναι σαν να θέλουν να ξαποστείλουν το εμπόριο μας στο παρελθόν και εμάς μαζί του, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος επιτρέπεται να πάει μπροστά. Γιατί θα πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την μορφή της πολιτιστικής αποικιοκρατίας?».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαιρεί τα προϊόντα φώκιας που παράγονται για λόγους «επιβίωσης» και «παράδοσης». Επίσης το κυνήγι θα μπορεί να γίνεται μόνο για «διαχείριση της σταθερότητας των θαλασσίων πόρων» και τα δέρματα μπορούν να εμπορεύονται μόνο σε μη κερδοσκοπική βάση.

Πηγή: [link]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: