Ένας κρυμμένος ρωσικός ναός Shaolin κάτω από το χιόνι !

2 Μάι.

Μερικοί θεωρούν ότι αυτό το φρούριο είναι ένας ναός και τον καλέσουν «Russian Shaolin». Άλλοι πιστεύουν ότι αυτή η κατασκευή ήταν οι βόρειες πύλες της ιερής τοποθεσίας «Schambala«.
Το φρούριο por-Bajin χτίστηκε στα μέσα του 8ου αιώνα κατά διαταγή του Eletmish bilige-Chagan στο νησί Τere-Khol. Το έτος 750 ήρθε με τα στρατεύματά του στο έδαφος της σημερινής Tuva για να κατακτήσει την περιοχή. Προκειμένου να παγιώσει την θέση του, έχτισε ένα φρούριο.
Οι τοίχοι του ήταν περίπου δέκα μέτρα ψηλοί. Το κεντρικό παλάτι που τοποθετήθηκε σε μια υπερυψωμένη θέση, άνηκε στον Eletmish bilige-Chagan.
Το μνημείο έχει μια σύνθετη αρχιτεκτονική – μέσα στο ορθογώνιο φρούριο, βρίσκεται ένας ολόκληρος λαβύρινθος από κτήρια, που θυμίζει Βουδιστική ή Ινδική mandola.
Εκείνη τη περίοδο, στην κοιλάδα του ποταμού Hemchik, κατασκευάστηκε ένα ολόκληρο σύστημα φρουρίων – 17 παρόμοιες κατασκευές – αλλά το φρούριο por-Bajin διαφέρει έντονα κατασκευαστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η επιρροή του πολιτισμού Sogdian είναι ιδιαίτερα εμφανείς στην αρχιτεκτονική του. Είναι πιθανό, οι Sogdians – ντόπιοι τις περιοχής, οι οποίοι έκαναν εμπόριο με όλο τον νομαδικό πληθυσμό της κεντρικής Ασίας – να συμμετείχαν στην οικοδόμηση του φρουρίου.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: